Храм Христовог Вазнесења у Грабик Илови прославио је јуче крсну славу Спасовдан, а кум славе је био начелник општине Прњавор др Синиша Гатарић. Спасовдан је и крсна слава мјесне заједнице Грабик Илова. Обиљежавање Спасовдана је почело арфијерејском службом и освећењем славског колача и кољива, те литијом око цркве.

Начелник Гатарић је рекао, да му је велико задовољство што је био кум храма у грабик Илови, те нагласио да је прошле године обећао да ће ове бити кум храму, како би прије свега показао да је озбиљан по питању обећања за асфалтирање локалног пута у овој мјесној заједници. Након вјерског обреда одржан је и парастос и положени вијенци на спомен обиљежје погинулим борцима ВРС у Грабик Илови.

Овај празник био је и прилика да начелник Гатарић испуни дати обећање прошле године и да са представницима мјесне заједнице и мјештанима, свечано отвори дионицу новог асфалтираног пута у дужини од 850 метара, у чију изградњу је уложено 80.000 КМ. Гатарић је рекао да би се сваки велики хришћански празник требао манифестовати кроз неко добро дјело, значајно за локално становништво.

„Остало је још око 350 метара неасфалтираног пута према Прњавору, што би ако све буде по плану требало бити ријешено. И у протеклом периоду имали смо значајне инвестиције у овој мјесној заједници. Прије свега ту мислим на пројекат Повелич и довођење воде“, рекао је Гатарић. Он је нагласио, да те активности нису завршене, да је на задњем скупштинском засједању усвојен нацрт стратегије водоснабдијевања за остали дио општине, као и да се нада да ће до Преображења Господњег питка вода са Повелича бити и на прњаворским чесмама.

Мјештани Грабик Илове заједно са свештенством су за крај припремили славски ручак и народно весеље за све присутне.