Sjednica Skupštine opštine, 32. po redu završena je nešto prije 18.00 časova, a veliku pažnju odbornika privukao je Izvještaj o radu Komisije za analizu postojećih ugovora u KP “Park” a.d. Prnjavor, koji je imao za cilj da utvrdi stvarno stanje u ovom preduzeću.

Načelnik opštine, Darko Tomaš rekao je, da stanje u preduzeću “Park” unazad godinama nije dobro, da se problemi nagomilavaju više od dvije decenije i da nijedna uprava preduzeća nije do sada smogla snage da odgovori svim zahtjevima i raščisti probleme.

„Komisija je detaljno pregledala dio ugovora i zaključili su da ima nelogičnosti, određenih odstupanja, ali da ima i prostora za pomak u ovom preduzeću. Svi koji su dobronamjerni složiće se da je ovo bio dobar potez, pravo vrijeme da se nešto preduzme i počne sa rješavanjem problema“ , rekao je Tomaš.

Uz Izvještaj usvojen i zaključak Kluba odbornika SNSD-a, da se traži od Načelnika opštine kao predstavnika opštinskog kapitala, da se izvrši reorganizacija u ovom preduzeću, u smislu promjene određenih kadrovskih rješenja i da se proširi mandat Komisije u pogledu sagledavanja i drugih segmenata poslovanja ovog preduzeća.

Načelnik Tomaš se osvrnuo i na usvojenu Odluku o dodijeli opštinskih nagrada i priznanja u 2020. godini i naglasio da mu je bilo zadovoljstvo da zajedno sa predsjednikom Skupštine, Željkom Simićem i odbornikom Draškom Aulićem predloži Desu Đurić iz Kokora, majku koja je proteklom ratu ostala bez trojice sinova, za najveće opštinsko priznanje – Povelju zaslužnog građanina sa zlatnim grbom opštine.

“Prijedlog je usvojen jednoglasno, što jasno govori da smo i sada, kao i prethodnih godina, pojedince, kolektive i ustanove za najviša priznanja birali po kriterijumu zasluge za razvoj lokalne zajednice, a ne pod uticajem politike”, rekao je Tomaš.

Predsjednik Skupštine opštine Željko Simić rekao je će Povelja opštine Prnjavor sa zlatnim grbom biće dodijeljena preduzeću “Cerex” za postignute rezultate u poslovanju i ostvareno visokorangirano mjesto na listi najbrže rastućih kompanija u BiH za 2019. godinu.

“Povelja opštine Prnjavor za srebrnim grbom biće dodijeljena Daliboru Milankoviću iz Donjih Palačkovaca za postignute rezultate u oblasti privrednih aktivnosti u proizvodnji zdrave hrane, a biće dodijeljeno i pet pohvala”, rekao je Simić i naglasio da će nagrade i priznanja biti uručena na prijemu povodom krsne slave, Preobraženja Gospodnjeg.

Odbornici Skupštine opštine danas su razmatrali 26. tačaka dnevnog reda.