Сједница Скупштине општине, 32. по реду завршена је нешто прије 18.00 часова, а велику пажњу одборника привукао је Извјештај о раду Комисије за анализу постојећих уговора у КП “Парк” а.д. Прњавор, који је имао за циљ да утврди стварно стање у овом предузећу.

Начелник општине, Дарко Томаш рекао је, да стање у предузећу “Парк” уназад годинама није добро, да се проблеми нагомилавају више од двије деценије и да ниједна управа предузећа није до сада смогла снаге да одговори свим захтјевима и рашчисти проблеме.

„Комисија је детаљно прегледала дио уговора и закључили су да има нелогичности, одређених одступања, али да има и простора за помак у овом предузећу. Сви који су добронамјерни сложиће се да је ово био добар потез, право вријеме да се нешто предузме и почне са рјешавањем проблема“ , рекао је Томаш.

Уз Извјештај усвојен и закључак Клуба одборника СНСД-а, да се тражи од Начелника општине као представника општинског капитала, да се изврши реорганизација у овом предузећу, у смислу промјене одређених кадровских рјешења и да се прошири мандат Комисије у погледу сагледавања и других сегмената пословања овог предузећа.

Начелник Томаш се осврнуо и на усвојену Одлуку о додијели општинских награда и признања у 2020. години и нагласио да му је било задовољство да заједно са предсједником Скупштине, Жељком Симићем и одборником Драшком Аулићем предложи Десу Ђурић из Кокора, мајку која је протеклом рату остала без тројице синова, за највеће општинско признање – Повељу заслужног грађанина са златним грбом општине.

“Приједлог је усвојен једногласно, што јасно говори да смо и сада, као и претходних година, појединце, колективе и установе за највиша признања бирали по критеријуму заслуге за развој локалне заједнице, а не под утицајем политике”, рекао је Томаш.

Предсједник Скупштине општине Жељко Симић рекао је ће Повеља општине Прњавор са златним грбом биће додијељена предузећу “Cerex” за постигнуте резултате у пословању и остварено високорангирано мјесто на листи најбрже растућих компанија у БиХ за 2019. годину.

“Повеља општине Прњавор за сребрним грбом биће додијељена Далибору Миланковићу из Доњих Палачковаца за постигнуте резултате у области привредних активности у производњи здраве хране, а биће додијељено и пет похвала”, рекао је Симић и нагласио да ће награде и признања бити уручена на пријему поводом крсне славе, Преображења Господњег.

Одборници Скупштине општине данас су разматрали 26. тачака дневног реда.