Prva, a ujedno i konstitutivna sjednica Skupštine opštine Prnjavor završena je nešto prije 12 časova, a odbornici lokalnog parlamenta izabrali su Željka Simića iz SNSD-a za predsjednika Skupštine opštine Prnjavor, dok je Nebojša Todić iz NDP-a izabran za potpredsjednika.

Simić je u više mandata bio odbornik Skupštine opštine, a dužnost predsjednika Skupštine obavljao je i u mandatu 2016-2020. godine, kao i mandatu 2008-2010. godine.

„Želim da izrazim zadovoljstvo na brzom i efikasnom konstituisanju novog saziva lokalnog parlamenta. Danas se osjetio jedan pozitivan duh tokom sjednice, bez obzira na političke razlike i nadam se, da ćemo tako nastaviti i u budućem periodu rada Skupštine“, rekao je predsjednik Simić.

Simić se zahvalio građanima na pruženoj podršci na lokalnim izborima, kao i odbornicima koji su mu ukazali povjerenje da ponovo bude izabran za predsjednika Skupštine opštine.

Za zamjenika načelnika na današnjoj sjednici izabran je Slaviša Milanković, koji je ovu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš rekao je, da je SNSD na ovim izborima ostvario ubjedljiv rezultat, što je posljedica rada u protekle četiri godine.

„Taj rezultat danas je implementirao izborom rukovodstva Skupštine. Posebno mi je zadovoljstvo, što je današnja sjednica protekla u korektnoj atmosferi. Nadam se, da će odbornici koji se danas zaklinju da će raditi za opšti interes, zaista biti od riječi i raditi u opštem interesu i da neće nadvladati privatni interesi“, rekao je Tomaš, naglašavajući da je u proteklom periodu dosta dobrih stvari urađeno u Prnjavoru, a da je bilo odbornika koji su glasili protiv takvih odluka.

Milan Petrović, odbornik SDS-a rekao je, da će njihov klub činiti devet odbornika koji će biti konstruktivna opozicija. „Podržati ćemo sve što je dobro, a oštro kritikovati sve što procijenjujemo da je loše i upoznati javnost sa tim“, rekao je Petrović.

Odbornici Skupštine opštine izabrali su za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine, Srećka Aulića, dok su za vršioce dužnosti načelnika odjeljenja izabrani: Svjetlana Kuzmanović/Odjeljenje za opštu upravu, Aleksandar Njegomirović/Odjeljenje za finansije, Dalibor Preradović/Odjeljenje za stambeno – komunalne poslove i investicije, Brano Žunić/Odjeljenje za prostorno uređenje, Srđan Tomić/Odjeljenje za boračko – invalidsku zaštitu, Ljubiša Šikarac/Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, Mirela Milijaš/Odjeljenje za inspekcijske poslove i Mišo Vujić/Odjeljenje za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Prnjavor za 2021. godinu. Ovom odlukom utvrđena je visina stope poreza na nepokretnost u iznosu od 0,05%, što predstavlja najnižu moguću stopu poreza.

Sjednici je prisustvovalo svih 29 odbornika.