Načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, Ljubiša Šikarac istakao je da je prezentacija projekta IN fondacije “Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama” prva u nizu manifestacija iz kalendara obilježavanja Dana opštine Prnjavor. Šikarac je dodao da se opština i ove godine potrudila da manifestacije budu raznovrsnog kulturnog, sportskog i edukativnog sadržaja.

“Jako sam ponosna na ove mlade ljude koji su kroz neformalnu edukaciju unapredili svoja znanja, prevazišli strahove, vodili okrugle stolove, radionice, pronalazili informacije, učili kako da funkcionišu u timu, učili životne vještine.”, izjavila je Jelena Radivojević-Stupar, koordinator projekta za opštinu Prnjavor. Stupar je navela da je projekata bilo 6, a neke od tema su tolerancija, vršnjačko nasilje, film, sport, muzika.

Na projektu je učestvovao i srednjoškolac Ognjen Vinčić, koji je radio na izradi sajta valmladih.com. “Zahvaljujući IN fondaciji osmislili smo sajt valmladih.com, koji je prvi sajt u regiji baziran na informisanje i edukaciju mladih, a koji vode srednjoškolci. Zahvaljujući projektu naučio sam pisati članke i održavati veb sajt, što nije nimalo jednostavan posao”, kaže Ognjen.