Izložbom svadbenih buketa i revijom vjenčanica sinoć je  u Banji Kulaši kod Prnjavora završen dvodnevni Međunarodni sajam floristike.

Specijalista floristike iz Slovenije Sabina Šegula koja je na ovaj sajam došla na poziv Danijele Domuz iz Prnjavora čiji je mentor, podsjetila je da su na predavanjima pravljeni  buketi za vjenčanje, kao i trendovski viseći aranžmani i sa ornamentalnom žicom.

“Prijatno sam iznenađena kolegama koji su radili u ova dva dana, cvjećarke su bile jako zainteresovane i dobro su radile, svi smo uživali u ovoj priči“ , rekla je Šegula.

Šegula je dodala da su u organizaciji sajma imali podršku sa svih strana, uključujući i opštinu Prnjavor,  dok je cvijeće sponzorisala poznata firma Oazis.

Ideja za održavanjem jednog ovakvog događaja, kao što je međunarodni sajam floristike, nastala je zbog nedostatka seminara i obuke u domenu cvjećarstva na ovim prostorima istakla je Danijela Domuz, vlasnica cvjećare “Domuz“ u Prnjavoru.

“Posla u cvjećari ima puno i veoma je zahtjevan.  U radu su važni i kvalitet cvijeća, održavanje, prehrana, a mi još uvijek  malo znamo o svemu tome“ , kaže Domuz.

Domuzova je zahvalila opštini Prnjavor koja je sajam uvrstila u manifestacije kojima se obilježava 24. mart Dan opštine, kao i gostima iz Slovenije, Srbije i gradova u Republici Srpskoj  i svim prijateljima sajma.

Sajamskoj izložbi i reviji, pored mnogobrojnih gostiju, prisustvovali su i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić.

Tomaš je podsjetio da se ovakva manifestacija po prvi put održava na području prnjavorske opštine, ali da će  slični skupovi cvjećara, ukoliko bude interesovanja s njihove strane, sigurno imati podršku lokalne zajednice i u narednom periodu.

“Posebna zahvalnost cvjećari ‘Domuz’ i Danijeli Domuz koji su bili inicijatori i partneri Opštine u organizaciji događaja. Zahvalnost i profesorici Šegula koja je u ova dva dana održala predavanja. Sve je bilo na vrhunskom nivou“ , rekao je načelnik  Tomaš.