Opština Prnjavor danas je sa po 5.000 KM nagradila Nevenu Đukić, Jelenu Pakuševski i Anastasiju Gojković kao najbolje studente sa područja ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Darko Tomaš nagrađenim studentima je poželio uspješan nastavak školovanja i poručio da sa usavršavanjem nastave i nakon završetka fakulteta.

„Iz njihovih dosadašnjih rezultata možemo zaključiti da imaju veliki potencijal koji je potreban i našoj opštini. Važno je da ovi mladi  ljudi  uvide da će ih  lokalna zajednica podržati ne samo kada trebaju riješiti neki problem nego i kada ostvaruju uspjeh“ , rekao je Tomaš u izjavi novinarima.

On je podsjetio da opština Prnjavor, jedina u Republici Srpskoj, nagradu najboljim studentima dodjeljuje već šestu godinu i da je do sada ukupno nagrađeno 20 visokoobrazovanih Prnjavorčana.

Student Hemijskog fakulteta u Beogradu Nevena Đukić kaže da je za uspjeh potrebno uložiti mnogo rada, ali i da nagrada dolazi kao prirodan slijed zalaganja u oblasti koju volite i želite se njom baviti u životu.

Jelena Pakuševski, student četvrte godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, zahvalila se opštini Prnjavor i načelniku Tomašu što prepoznaju i cijene trud i rad mladih ljudi, dok za nagradu kaže da je izuzetan  posticaj  za dalje školovanje i poslovnu karijeru.

Danas su nagradu od po 500,00 KM za postignuti uspjeh  dobile i student Medicinskog fakulteta u Banja Luci Branka Ilić, Tatjana Nović i Tamara Nović, studenti banjalučkog Tehnološkog fakulteta.

SRNA T.S.