фото: Александар Атић

фото: Александар Атић

Општина Прњавор издвојила је по 5.000 КМ за троје овогодишњих добитника студентске награде, док је свих 11 студената који су испунили услове и конкурисали за ову награду добило туристичко путовање у Беч.

Новчану награду су добили студенти Медицинског факултета у Бањалуци Јована Јевђић и Мирослав Живковић, те Математичког факултета у Београду Милица Ђукић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је данас организовао пријем за ових 11 студената који сви имају просјек оцјена виши од 9,5 каже да је намјера локалне власти била да се пронађе начин да награде најбоље студенте са подручја ове општине.

“На њима је будућност наше локалне заједнице, али и Републике Српске. Суштина награде није био тренутни резултат, него континуитет постигнутих резултата током цијелог школовања” , рекао је Томаш.

Он каже да су вриједност општине и школе, мостови, путеви, али да је права вриједност Прњавора у ових 11 младих људи.

Студент шесте године Медицинског факултета у Бањалуци Јована Јевђић увјерена је да ће њена професионална будућност бити везана, ако не за Прњавор, онда сигурно за Републику Српску.

Говорећи о току школовања Јевђићева је нагласила да је на самом почетку било тешко, али да је пресудила љубав према медицини.

Мирослав Живковић који је Медицински факултет у Бањалуци завршио као студент генерације са просјечном оцјеном 9,83 каже да је код учења битна добра организација времена, доста рада и љубави према послу.

СРНА /Т.С/