Предузеће “Водовод” Прњавор је, потписивањем споразума са Удружењем “Извор велика азна” и начелником општине Дарком Томашем, преузело управљање водоводом на подручју мјесне заједнице Маћино Брдо са којег се питком водом снабдијевају 162 домаћинства.

Директор “Водовода” Љубиша Сибинчић каже да се ово предузеће потписаним споразумом обавезало замијенити комплетну водоводну гарнитуру у шахтовима, извршити реконструкцију дијела водоводне линије, изградити два муљна испуста и два шахта са зрачним вентилом.

“На овај начин побољшаће се водоснабдијевање и квалитет услуге. Они постају редовни корисници `Водовода`, а ми ћемо управљати и одржавати комплетну линију на којој би у неколико наредних дана требали почети са замјеном водоводне гарнитуре”, рекао је Сибинчић.

Предсједник Удружења водовода “Извор велика азна” Маћино Брдо Златко Мелник изразио је очекивање да је потписивањем данашњег споразума ријешен дугогодишњи проблем водоснабдијевања становништва овог дијела општине Прњавор.

Он је подсјетио да су се мјештани Маћиног Брда протекле двије деценије снабдијевали водом са изворишта које је сада пресушило.

СРНА, Т.С.