Atletičari Milan Vidović i Jelena Gajić proglašeni su za najbolje sportiste opštine Prnjavor za 2018. godinu u konkurenciji ukupno 38 kandidovanih sportista u svim kategorijama.

Vidović  kaže da je nagrada koju je dobio najbolji pokazatelj da se višegodišnji trud i zalaganje isplate i podsjetio da je prošle godine bio proglašen za najperspektivnijeg sportistu Prnjavora. Gajićeva je ovom prilikom rekla  da je prošla godina bila veoma uspješna.“Osvojila sam izuzetno jake mitinge, nekoliko puta oborila rekorde Republike Srpske u dvorani na 800 metara. Ispunila sam ove godine normu za evropsko prvenstvo u julu u Švedskoj pa se nadam da će i ova godina biti dobra“ , rekla je Gajićeva.

Za najperspektivnije sportiste su proglašeni džudisti Darija Stojanović i Stefan Samardžić,  dok su najbolji juniori  atletičarka Gabrijela Šestić i teniser Dražen Petrović.U kategoriji sportskih kolektiva nagrade su dobili  Atletski klub “Prnjavor“ i Košarkaški klub “Mladost Buldgos“.Posebna priznanja na sinoćnjoj manifestaciji uručena su najuspješnijem rekreativcu u atletici Vedranu Šimunoviću, najuspješnijem atletskom veteranu Daliboru Vrhovcu i Prnjavorčaninu Nikoli Moravcu, članu Džudo kluba “Banja Luka“ za vrhunski sportski rezultat ostvaren van teritorije opštine Prnjavor.

Dodijeljena su i jubilarna priznanja za 25 godina postojanja, i to  Tekvondo klubu “Prnjavor“,  Atletskom klubu “Prnjavor“ i Džudo klubi “Soko – M“ , a za 40 godina rada i postojanja priznanje je dobio Šahovski klub “Pošk“ Potočani. Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš podsjetio je da je lokalna zajednica u budžetu za sport predvidila oko 220.000 KM,  da sigurno ima prostora i za dodatna sredstva, ali i da je zajednički stav predstavnika opštine i sportskih klubova da je u ovom trenutku najbolja pomoć razvoj sportske infrastrukture.

“U Prnjavoru nedostaju sportska dvorana, atletska staza. Lokalna zajednica treba još mnogo toga da uradi na izgradnji sportske infrastrukture gdje ima problema , ali  i mnogo prostora za napredak” , kaže Tomaš.

Tomaš je podsjetio da su u prošloj godini iz projekta “FIFA gol” obezbijeđena sredstava za izgradnju fudbalskog stadiona i da je namjera da u okviru njega budu izgrađeni i neki drugi sadržaji, prije svega atletska staza čime će se stvoriti još bolji uslovi za rad atletičara.“Košarkaški klub odlično funkacioniše, fudbaleri su ušli u polufinale Kupa Republike Srpske, u pojedinačnoj konkurenciji u svakom sportu imamo šampione. Daćemo sve od sebe da se sa takvim ostvarenjima nastavi i u narednom periodu” , rekao je Tomaš.

Organizator izbora najboljeg sportiste opštine Prnjavor su opštinski Sportski savez i Opština Prnjavor.