Атлетичари Милан Видовић и Јелена Гајић проглашени су за најбоље спортисте општине Прњавор за 2018. годину у конкуренцији укупно 38 кандидованих спортиста у свим категоријама.

Видовић  каже да је награда коју је добио најбољи показатељ да се вишегодишњи труд и залагање исплате и подсјетио да је прошле године био проглашен за најперспективнијег спортисту Прњавора. Гајићева је овом приликом рекла  да је прошла година била веома успјешна.“Освојила сам изузетно јаке митинге, неколико пута оборила рекорде Републике Српске у дворани на 800 метара. Испунила сам ове године норму за европско првенство у јулу у Шведској па се надам да ће и ова година бити добра“ , рекла је Гајићева.

За најперспективније спортисте су проглашени џудисти Дарија Стојановић и Стефан Самарџић,  док су најбољи јуниори  атлетичарка Габријела Шестић и тенисер Дражен Петровић.У категорији спортских колектива награде су добили  Атлетски клуб “Прњавор“ и Кошаркашки клуб “Младост Булдгос“.Посебна признања на синоћњој манифестацији уручена су најуспјешнијем рекреативцу у атлетици Ведрану Шимуновићу, најуспјешнијем атлетском ветерану Далибору Врховцу и Прњаворчанину Николи Моравцу, члану Џудо клуба “Бања Лука“ за врхунски спортски резултат остварен ван територије општине Прњавор.

Додијељена су и јубиларна признања за 25 година постојања, и то  Теквондо клубу “Прњавор“,  Атлетском клубу “Прњавор“ и Џудо клуби “Соко – М“ , а за 40 година рада и постојања признање је добио Шаховски клуб “Пошк“ Поточани. Начелник општине Прњавор Дарко Томаш подсјетио је да је локална заједница у буџету за спорт предвидила око 220.000 КМ,  да сигурно има простора и за додатна средства, али и да је заједнички став представника општине и спортских клубова да је у овом тренутку најбоља помоћ развој спортске инфраструктуре.

“У Прњавору недостају спортска дворана, атлетска стаза. Локална заједница треба још много тога да уради на изградњи спортске инфраструктуре гдје има проблема , али  и много простора за напредак” , каже Томаш.

Томаш је подсјетио да су у прошлој години из пројекта “ФИФА гол” обезбијеђена средстава за изградњу фудбалског стадиона и да је намјера да у оквиру њега буду изграђени и неки други садржаји, прије свега атлетска стаза чиме ће се створити још бољи услови за рад атлетичара.“Кошаркашки клуб одлично функационише, фудбалери су ушли у полуфинале Купа Републике Српске, у појединачној конкуренцији у сваком спорту имамо шампионе. Даћемо све од себе да се са таквим остварењима настави и у наредном периоду” , рекао је Томаш.

Организатор избора најбољег спортисте општине Прњавор су општински Спортски савез и Општина Прњавор.