Prnjavorska Teritorijalna vatrogasna jedinica prezentovala je danas na parkingu ispred RK „Prima“ novo vatrogasno vozilo za tehničke intervencije. Vrijednost vatrogasnog vozila je 200.000 KM, od čega je sredstvima Vatrogasnog saveza RS finansirano 80.000 KM, a ostatak sredstava je obezbijeđen iz budžeta opštine.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice, Dušan Slijepčević rekao je, da se radi o vozilu koje je opremljeno sa rezervoarom vode od 400 litara i alatom za tehničke intervencije. „Vatrogasno vozilo ima razvalni alat za tehničke intervencije, kojim se brzo i efikasno može odraditi oslobađanje zarobljenih iz vozila, kako danju, tako i noću.“, rekao je Slijepčević. On je dodao, da Teritorijalna vatrogasna jedinica raspolaže sa devet vozila i da su nabavkom novog vozila zaokružili kapacitete potrebne za požarno opterećenje koje ima opština Prnjavor.

Predstavljanju novog vozila, prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je tom prilikom istakao, da hitne službe moraju imati potrebnu opremu kako bi mogle odgovoriti visini zadatka. „U protekle dvije godine nastojali smo obnoviti vozni park, kako Teritorijalne vatrogasne jedinice prnjavor , tako i Doma zdravlja, jer smatramo da hitne službe moraju imati punu opremu, kako bi mogle u potpunosti odgovoriti visini zadatka. I Teritorijalna vatrogasna jedinica i Dom zdravlja opremljeni su sa po dva nova vozila, a ukupna cijena nabavljenih vozila iznosi oko 700.000 KM“, rekao je Tomaš.

U sastavu Teritorijalne vatrogasne jedinice u Prnjavoru nalazi se 20 vatrogasaca.