Прњаворска Територијална ватрогасна јединица презентовала је данас на паркингу испред РК „Прима“ ново ватрогасно возило за техничке интервенције. Вриједност ватрогасног возила је 200.000 КМ, од чега је средствима Ватрогасног савеза РС финансирано 80.000 КМ, а остатак средстава је обезбијеђен из буџета општине.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице, Душан Слијепчевић рекао је, да се ради о возилу које је опремљено са резервоаром воде од 400 литара и алатом за техничке интервенције. „Ватрогасно возило има развални алат за техничке интервенције, којим се брзо и ефикасно може одрадити ослобађање заробљених из возила, како дању, тако и ноћу.“, рекао је Слијепчевић. Он је додао, да Територијална ватрогасна јединица располаже са девет возила и да су набавком новог возила заокружили капацитете потребне за пожарно оптерећење које има општина Прњавор.

Представљању новог возила, присуствовао је и начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је том приликом истакао, да хитне службе морају имати потребну опрему како би могле одговорити висини задатка. „У протекле двије године настојали смо обновити возни парк, како Територијалне ватрогасне јединице prnjavor , тако и Дома здравља, јер сматрамо да хитне службе морају имати пуну опрему, како би могле у потпуности одговорити висини задатка. И Територијална ватрогасна јединица и Дом здравља опремљени су са по два нова возила, а укупна цијена набављених возила износи око 700.000 КМ“, рекао је Томаш.

У саставу Територијалне ватрогасне јединице у Прњавору налази се 20 ватрогасаца.