На градском тргу у Прњавору данас је представљено ново возило које је Ватрогасни савез Републике Српске набавио за потребе Територијалне ватрогасне јединице у Прњавору, вриједности око 300.000 КМ.

Секретар Ватрогасног савеза Републике Српске Слободан Јотић рекао је да је донација уручена у складу са планом опремања Ватрогасних јединица и уз сагласност Владе Републике Српске.

“Препознали смо потребу Прњавора за једним оваквим возилом, чиме је технички заокружено опремање ове ватрогасне службе, а скорим стављањем у функцију новог Ватрогасног дома створиће се услови и за правилан смјештај и чување нових возила”, навео је Јотић.

Замјеник старјешине Територијалне ватрогасне јединице у Прњавору Драган Миладиновић прецизирао је да ново возило представља савремено противпожарно средство, чији је капацитет резервоара за воду 5.000 литара, а пумпа средњег притиска до 10 бара.

“Возило испуњава критеријуме питке воде, што значи да у ванредним случајевима може снабдијевати грађанство водом за пиће. Такође, може учествовати самостално у гашењу пожара или као допунска ауто-цистерна”, појаснио је Миладиновић.

Представљању новог ватрогасног возила присуствовао је и начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је истакао да се у посљедње четири године интензивно радило на набавци опреме за хитне јединице на подручју општине.

“Територијална ватрогасна јединица је добила три нова возила, укупне вриједности више од 800.000 КМ. Учинили смо све да се ватрогасци технички опреме како би у случају потребе могли адекватно одговорити”, рекао је Томаш.

Територијална ватрогасна јединица у Прњавору сада има укупно 10 возила за интервенције.

СРНА. Т.С.