Vanja Spaić iz Atletskog kluba „Leotar“ Trebinje i Voislav Grubiša iz AK „Borac“ Banjaluka proglašeni su danas u Prnjavoru za najuspješnije seniore Republike Srpske u 2020. godini na manifestaciji „Veče atletike Republike Srpske“.Spaićeva je prvak BiH u bacanju koplja, dok je Grubiša prvak BiH u bacanju diska, a u svojim disciplinama oborili su rekorde BiH i Srpske.


Najuspješniji mlađi seniori Republike Srpske su Slađana Jagodić iz AK „Borac“ Banjaluka i Aleksandar Lučić iz AK „Glasinac“ Sokolac.U kategoriji cicibana najbolje rezultate u ovoj godini ostvarili su Jovana Radulović i Filip Radulović iz AK „Prnjavor“.Najuspješniji kod mlađih pionira bili su Ema Kovač iz AK „Akademac“ Bijeljina i Irinej Nikolić iz AK „Rogatica“ , a kod starijih pionira Nika Popić iz AK „Banjaluka“ i Luka Kezunović iz AK „Glasinac“ Sokolac. Najuspješniji mlađi juniori u 2020. godini su Almina Rašić iz AK „Teslić“ i Luka Ivičić iz AK „Borac“ Banjaluka, dok su Aleksandra Roljić iz AK „Banjaluka“ i Jovan Rosić iz AK „Borac“ Banjaluka najbolji juniori .


Nagrada za četiri decenije rada u atletici uručena je treneru AK „Rogatica“ Dejanu Mićeviću.Za najuspješnijeg trenera mlađih kategorija proglašen je Duško Ivičić iz AK „Borac“ Banjaluka, a za najuspješnijeg trenera Milan Spaić iz AK „Leotar“ Trebinje.Najuspješniji atletski klub u Republici Srpskoj u 2020. godini je AK „Borac“ iz Banjaluke.Predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić kaže da su atletičari u ovoj godini ostvarili odlične rezultate na međunarodnoj i domaćoj sceni, od kojih je posebno istakao osvajanje Balkanske zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji.”Održana su sva Prvenstva Republike Srpske od Trebinja do Prijedora”, napomenuo je Ivičić.


Na maifestaciji je uručeno i posebno priznanje Atletskog saveza RS za doprinos u razvoju atletike, i to načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu, i ministru porodice, omladine i sporta Srpske Sonji Davidović.


„Pokazali smo da je Prnjavor na posebnoj mapi atletike Republike Srpske i BiH, a uvjeren sam da će tako i ostati zahvaljujući našim budućim investicijama i njihovim dobrim rezultatima. Ovaj sport ima budućnost, a na nama je da to učinimo izvjesnijim“ , rekao je Tomaš, zahvalivši pritom Atletskom savezu Srpske jer su u Prnjavoru organizovali ovakvu manifestaciju, kao i domaćim klubovima „Prnjavor“ i „San“ koji su doprinijeli da upravo Prnjavor bude domaćin ovakvog sportskog događaja.
„Uradićemo s naše strane sve što je potrebno za dalji razvoj atletike u Prnjavoru, prije svega izgradnjom sportskog terena koji je potreban takmičarima da bi ostvarivali još bolje rezultate” , rekao je Tomaš.


Na početku manifestacije minutom ćutnje atletičari su se oprostili od jednog od najboljih bh atletičara Osmana Junuzovića, koji je sinoć iznenada preminuo u 27. godini. Junuzović je prije samo dva mjeseca pobijedio na 21. Međunarodnoj uličnoj trci u Prnjavoru.