Омладински центар у Прњавору представио је данас пројекте „Комадић среће“ и „Соба музичких жеља“, који су успјешно реализовани уз подршку Општине Прњавор и Међународне организације за миграције. Млади су опремили прву музичку собу у Прњавору коју ће моћи користити сви музичари и уредили дјечије игралиште у градском парку код Центра за културу.

Чланица Омладинског центра Емилија Грумић која је радила у групи на пројекту „Комадић среће“ каже да је циљ био да се створи сигурно мјесто за дјецу, да се имају гдје играти и проводити слободно вријеме са родитељима. 

„Један дио играчака које смо обезбједили за овај пројекат поставили смо у парку, а један ћемо донирати и градском вртићу.  Дјеца се већ играју овдје и то нам је добар показатељ да смо успјели у својој намјери“ , рекла је она.

Немања Данојевић, који је члан прњаворске групе „Деминутив“,  каже да се на пројекту „Соба музичких жеља“ радило у протеклих годину дана. 

„Соба је прилагођена свим музичарима да обављају пробе, вјежбају,  уче свирати на новим инструментима, да слушају музику, друже се. Просторију могу користити сви бендови, оркестри, КУД-ови, појединци свих узраста“, рекао је Данојевић.

Општина Прњавор је за опремање „Собе музичких жеља“  издвојила 6.000 КМ, док је грант за пројекте Међународне организације за миграције и ЕУ је такође 6.000 КМ.

Шеф канцеларије Међународне организације за миграције Кристина Шешлија каже да је увијек задовољство доћи у Прњавор и видјети колико су млади ангажовани и активни у својој локалној заједници.

Шешлија је напоменула да Омладински центар од самог оснивања кроз разне пројекте и активности афирмише младе, а за сваку похвалу и дивљење је и чињеница да за свој рад имају и подршку локалне заједнице.

Представљању пројеката присуствовао је и начелник општине, Дарко Томаш који каже да су млади показали да имају праве идеје и да их знају реализовати због чега ће и даље имати његову пуну подршку. 

Срна Т.С.