У Основној школи „Меша Селимовић“ у току љетног распуста биће урађено централно гријање, спољашња термоизолација школе, те замијењена столарија, рекао је начелник општине Прњавор Дарко Томаш и додао да се наведе активности реализују уз финансијску помоћ Владе Србије и Републике Српске, у износу од 100.000 КМ. „Укупна вриједност овог пројекта износи 160.000 КМ, тако да ћемо разлику средстава обезбиједити из буџета Општине. На почетку мандата опредијелили смо се, да поправимо услове на школској инфраструктури у основним школама.“, рекао је Томаш.

Он је данас са предузећем „“Енерготехника“ из Добоја потписао уговор о замјени централног гријања са котловницом, те уговор о извођењу радова на спољашњој термоизолацији са ЗР „СТИЛ-ГИПС“ из Прњавора. „Данас смо потписали два уговора, док ћемо уговор о замјени столарије потписати за неких 15 дана.“, рекао је Томаш.

Директор предузећа „Енерготехника“ Добој, Перица Гојко рекао је, да ће радови почети по завршетку школске године, те да ће исти бити изведени у року од 30 дана. Он је нагласио, да се ради о гријању на чврсто гориво, јер је то гориво најекономичније за школске објекте. Славиша Винчић, власник ЗР „СТИЛ-ГИПС“, рекао је да ће радови бити изведени у јулу мјесецу у складу са прописима и по највишим стандардима. Директор ове школе, Милан Вранић захвалио се Влади Србије и Републике Српске, те Општини Прњавор на донираним средствима. „Ово је велики пројекат за нашу школу. Завршетком ових радова, ученици и наставници добиће топлије учионице и љепши школски објекат, због чега ће бити и пријатнија атмосфера за рад“, рекао је Вранић.