Удружење ратних војних инвалида и Општина Прњавор организовали су данас подјелу једнократне новчане помоћи за куповину књига дјеци ратних војних инвалида са подручја општине Прњавор. Новчана средства добило је 60 ученика, а предсједник Удружења ратних војних инвалида, Драган Врховац нагласио је, да ову активност организују редовно пред почетак школске године.

„Сваке године у сарадњи са Општином Прњавор обезбједимо књиге за мањих број дјеце ратних војних инвалида. Будући да немамо довољно средстава да обезбједимо новчану помоћ за сву дјецу, настојимо да сваке године обухватимо друге кориснике. Жеља нам је, да неких наредних година овим пројектом буде обухваћено што више дјеце, бар на неки минимални износ.“, рекао је Врховац. Он је рекао, да ово нису једине активности Удружења РВИ и да ће у септембру мјесецу пет ратних војних инвалида отићи на бањску рехабилитацију. “Финансираћемо одлазак пет наших чланова на бањску рехабилитацију на период од десет дана. Договорили смо, да се они придруже корисницима који ће у септембру мјесецу ићи на бањску рехабилитацију по програму Владе Републике Српске. Сматрамо да ће им то бити од велике здравствене помоћи.“, рекао је Врховац.

Подјели ваучера, присуствововали су начелник општине Прњавор, Дарко Томаш и предсједник Скупштине општине Прњавор, Жељко Симић. Начелник Томаш захвалио се овом удружењу на активностима које проводе из властитих средстава уз малу финансијску помоћ Општине.

 

 

“Стојимо на располагању Удружењу РВИ за њихове активности, јер они сва средства која добију од Општине употребе за помоћ крајњим корисницима.“, рекао је Томаш. Ратни војних инвалид прве категорије, Петар Станојевић захвалио се Удружењу РВИ и Општини Прњавор на једнократној новчаној помоћи, додавши да је ово значајна помоћ за родитеље.