Udruženje ratnih vojnih invalida i Opština Prnjavor organizovali su danas podjelu jednokratne novčane pomoći u vidu vaučera, za kupovinu knjiga i školskog pribora, djeci ratnih vojnih invalida sa područja opštine Prnjavor. Novčana sredstva dobilo je 70 učenika, osnovnog  i srednjoškolskog uzrasta.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida, Dragan Vrhovac naglasio je, da se ova aktivnost organizuje redovno pred početak školske godine, nekoliko godina unazad.

„Svake godine u saradnji sa Opštinom Prnjavor obezbjedimo knjige za djecu ratnih vojnih invalida. Ove godine obezbjedili smo za 70 učenika, vaučere u vrijednosti od 70,00 KM, što ukupno iznosi  4.900,00 KM, finansijskih sredstava za ovu aktivnost. Budući da nemamo dovoljno sredstava da obezbjedimo novčanu pomoć za svu djecu koja su zainteresovana, nastojimo svake godine da obuhvatimo druge korisnike. Nadamo se da će uručena sredstva dobro doći roditeljima za kupovinu udžbenika i školskog pribora”, naglasio je Vrhovac.

Danijela Stanojević, učenik 6. razreda osnovne škole, zahvalivši se ovom prilikom Udruženju i Opštini, u svoje ime i u ime svojih roditelja na pomoći,  kaže da joj je drago što se svake godine provodi aktivnost podjele vaučera, jer u određenoj mjeri pomogne roditeljima prilikom kupovine knjiga i školskog pribora.

Podjeli vaučera, prisustvovao je  predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić. Simić se zahvalio  Udruženju na aktivnostima koje godinama provode iz vlastitih sredstava uz određenu finansijsku pomoć Opštine. Naglasio je da će se i u narednom periodu zajednički  provoditi ovakve i slične akcije. “Nastojaćemo da u budžetu opštine za 2020.godinu planiramo i više sredstava kako bi bio obuhvaćen  veći broj korisnika po pitanju ovog projekta”, istakao je Simić.