Удружење ратних војних инвалида и Општина Прњавор организовали су данас подјелу једнократне новчане помоћи у виду ваучера, за куповину књига и школског прибора, дјеци ратних војних инвалида са подручја општине Прњавор. Новчана средства добило је 70 ученика, основног  и средњошколског узраста.

Предсједник Удружења ратних војних инвалида, Драган Врховац нагласио је, да се ова активност организује редовно пред почетак школске године, неколико година уназад.

„Сваке године у сарадњи са Општином Прњавор обезбједимо књиге за дјецу ратних војних инвалида. Ове године обезбједили смо за 70 ученика, ваучере у вриједности од 70,00 КМ, што укупно износи  4.900,00 КМ, финансијских средстава за ову активност. Будући да немамо довољно средстава да обезбједимо новчану помоћ за сву дјецу која су заинтересована, настојимо сваке године да обухватимо друге кориснике. Надамо се да ће уручена средства добро доћи родитељима за куповину уџбеника и школског прибора”, нагласио је Врховац.

Данијела Станојевић, ученик 6. разреда основне школе, захваливши се овом приликом Удружењу и Општини, у своје име и у име својих родитеља на помоћи,  каже да јој је драго што се сваке године проводи активност подјеле ваучера, јер у одређеној мјери помогне родитељима приликом куповине књига и школског прибора.

Подјели ваучера, присуствовао је  предсједник Скупштине општине Прњавор, Жељко Симић. Симић се захвалио  Удружењу на активностима које годинама проводе из властитих средстава уз одређену финансијску помоћ Општине. Нагласио је да ће се и у наредном периоду заједнички  проводити овакве и сличне акције. “Настојаћемо да у буџету општине за 2020.годину планирамо и више средстава како би био обухваћен  већи број корисника по питању овог пројекта”, истакао је Симић.