Institucijama i pokroviteljima Međunarodne ulične trke u Prnjavoru, koja se povodom obilježavanja Dana opštine Prnjavor tradicionalno održava u martu već 21. godinu, danas su uručeni sertifikati „Pet zlatnih zvjezdica“ Evropske Atletske Asocijacije za 21. Međunarodnu uličnu trku „Prnjavor 2020“.

Predsjednik Atletskog kluba „Prnjavor“, Željko Petrović, sertifikate je uručio načelniku opštine Prnjavor, Darku Tomašu, pomoćniku ministra u Ministarstvu porodice, omladine i sporta, Mariu Đuranu, generalnom sponzoru trke, preduzeću „Komerc-mali“, Domu zdravlja, čiji su doktori za vrijeme trke raspoređeni kod staze u slučaju potrebe da se zbog povreda ukaže pomoć takmičarima, i Policijskoj stanici u Prnjavoru, koja je zadužena za obezbjeđenje staze.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo da su Atletski klub „Prnjavor“ i 21. Međunarodna ulična trka dostigli najveći standard Evropske Atletske Asocijacije od „Pet zlatnih zvjezdica“. Zahvalio bih se Opštini Prnjavor i načelniku Darku Tomašu koji nas iz godine u godinu maksimalno podržava. Takođe, Ministarstvu porodice, omladine i sporta, koji su u Vladi Republike Srpske prepoznali značaj naše manifestacije, koja je ujedno proglašena i manifestacijom od značaja za Republiku Srpsku“, rekao je Željko Petrović, predsjednik Atletskog kluba „Prnjavor“.

Mario Đuran, pomoćnik ministra u Ministarstvu porodice, omladine i sporta, iskazao je svoje zadovoljstvo time što je Ministarstvo porodice, omladine i sporta i ove godine pokrovitelj 21. Međunarodne ulične trke u Prnjavoru, koja je danas konačno dobila svou petu zvjezdicu.

„Ministarstvo porodice, omladine i sporta u proteklom periodu  podržavalo je ovaj događaj, što će sigurno činiti i u narednim godinama“, rekao je Đuran.

Načelnik opštine, Darko Tomaš, izrazio je zahvalnost Atletskom kulbu „ Prnjavor“ na do sada uvijek uspješnoj organizaciji ove velike sportske manifestacije.

„Zadovoljstvo mi je da smo zajedno konstatovali da Međunarodna trka u Prnjavoru kroz godine napreduje i živi zajedno sa ovim gradom. Ono što mi je posebno zadovoljstvo jeste da je ovo prvi put da je trka dobila status „Pete zlatne zvjezdice“, istakao je načelnik opštine. Načelnik Tomaš se zahvalio Ministarstvu porodice, omladine i sporta, i pomoćniku Đuran Mariu, koji su Prnjavor prepoznali kao sportski grad i sredinu gdje atletika zaista živi.

Međunarodna ulična trka „Prnjavor 2020“ u organizaciji Atletskog kluba „Prnjavor“, biće održana 27.marta, a nagradni fond u iznosu od 10000KM obezbjeđen je od strane generalnog sponzora, kompanije „Komerc-mali“. Generalni pokrovitelj Međunarodne ulične trke je Opština Prnjavor.