Борачка организација општине Прњавор и Општина Прњавор организовали су данас пријем и подјелу школских књига за дјецу из реда борачких категорија са подручја општине Прњавор. Школске књиге добило је дванаест ученика из најугроженијих породица. Предсједник Борачке организације општине Прњавор, Владо Живковић рекао је да Општина Прњавор за борачке категорије издваја преко 300.000 КМ, те да се средствима из општинског буџета финансирају многе активности. „Општина Прњавор финансира рад борачких удружења, куповину уџбеника за дјецу из реда борачких категорија, обиљежавање значајних датума, као и низ других активности које нису обухваћене републичким програмом.“, рекао је Живковић.

Подјели књига, присуствововали су начелник општине Прњавор, Дарко Томаш и предсједник Скупштине општине Прњавор, Жељко Симић. Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш рекао је да Борачка организација има пуну подршку Општине за све активности, јер средства дозначена овој организацији буду искориштена на прави начин. „Имамо одличну сарадњу са Борачком организацијом и увјерен сам да ће тако бити и у наредном периоду. Ова организација сва дозначена средства усмјери на прави начин, крајњим корисницима, као је и случај са данашњом подјелом школских књига.“, рекао је Томаш. Начелник Томаш је нагласио, да Општина Прњавор издваја значајна средства за борачке категорије, те да ће у наредном периоду са представницима борачких организација дефинисати неке нове облике помоћи.

Ратни војни инвалид из Просјека, Станиша Лекић захвалио се Борачкој организацији и начелнику општине, Дарку Томашу на помоћи при куповини књига, те нагласио да породици ова помоћ пуно значи, будући да се значајна средства у данашње вријеме морају издвојити за куповину књига. Прије два дана, у организацији Удружења ратних војних инвалида и Општине Прњавор уручена је једнократна новчана помоћи за куповину књига за 60 ученика из категорије породица ратних војних инвалида са подручја општине Прњавор.