Начелник општине, Дарко Томаш уприличио је данас пријем за екипу Рукометног клуба “Слога“ Прњавор која ће у предстојећој сезони 2022/23 играти у Првој лиги Републике Српске.

Томаш је играчима и руководству честитао јубилеј од 50 година постојања клуба и истакао да је част за општину што су након 22 године поново стекли статус прволигаша.

„Њихов предани рад у последњих неколико година смо сви препознали, омасовили су клуб и све честитке што младе људе усмјеравају на прави пут због чега ће увијек имати нашу подршку“, рекао је Томаш.

Тренер РК „Слога“ Прњавор, Угљеша Гламочић каже да је Прва лига изузетно захтјевна, али да ће екипа коју предводи својим резултатима настојати у најбољем свјетлу представити општину из које долазе.

„Циљ у првој сезони је опстанак у Првој лиги за шта мислим да неће бити проблема. Прву утакмицу играмо у недјељу, 18. септембра на домаћем терену против Бијељине, борићемо се да побиједимо“, рекао је Гламочић и упутио позив суграђанима да дођу погледати добру рукометну утакмицу.

Пријему је присуствовао и млади првотимац РК „Слога“ Огњен Ковјанић који је рекао да је улазак у Прву лигу додатни мотив играчима да се покажу у што бољем свјетлу, да покажу резултате дуготрајног и напорног рада и труда, своје знање, али и какав потенцијал има Прњавор.

Истакнути члан овог клуба Миле Шљивић каже да посебно радује чињеница што у Прву лигу улазе управо у години када се прославља 50 година рукомета у Прњавору.

 „Искористили смо прилику која нам се указала одустајањем шамипона Друге лиге РК „Челинац“  и изборили смо пласман у виши ранг такмичења“, каже Шљивић.

Он је нагласио и велики значај подршке коју општина Прњавор пружа клубу, посебно у вријеме када је тешко пронаћи велике спонзоре.

Утакмица између РК „Слога“ Прњавор и РК „Бијељина“ игра се у недјељу, 18. септембра у Спортској дворани „Слога“ Прњавор са почетком у 18.30 часова.

Срна Т.С.