U osnovnim školama na području opštine Prnjavor prigodnim programom obilježena je školska slava – Sveti Sava.

Direktor Osnovne škole “Nikola Tesla” Vojin Gluvić istakao je da se veličina i uloga Svetog Save ne mogu na pravi način opisati riječima jer je njegov značaj za prosvjetiteljstvo ogroman.

“Sveti Sava kao prvi srpski arhiepiskop i prosvjetitelj sve nas je mnogo zadužio. Znamo kroz šta je sve prošao srpski narod u proteklih 800 godina otkako je Srpska pravoslavna crkva dobila samostalnost, ali sve nevolje koje su nas zadesile kroz istoriju su nas dodatno ojačale”, rekao je Gluvić.

Đaci Osnovne škole “Branko Ćopić” održali su priredbu u Centru za kulturu, a direktor ove škole Jasmina Malešević kaže da je ovo bila prilika da učenici svojim učiteljima i nastavnicima, roditeljima i drugim gostima pokažu šta su marljivo pripremali za ovu priliku tokom proteklih nekoliko mjeseci.

Svi prosvjetni radnici sa područja ove opštine večeras su se okupili u hotelu “Novi nacional” gdje su zajednički obilježili školsku slavu.

Proslavi školske slave prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je istakao da je lijepo na jednom mjestu vidjeti sve prosvjetne radnike.

“Ova praksa koju smo uveli prije četiri godine naišla je na odobravanje kod našeg sveštenstva, nastavnika i rukovodstva škola. Sigurno ćemo sa ovim nastaviti”, rekao je Tomaš.

Večerašnjoj slavi prosvjetnih radnika prisustvovao je i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

SRNA, T.S.