У основним школама на подручју општине Прњавор пригодним програмом обиљежена је школска слава – Свети Сава.

Директор Основне школе “Никола Тесла” Војин Глувић истакао је да се величина и улога Светог Саве не могу на прави начин описати ријечима јер је његов значај за просвјетитељство огроман.

“Свети Сава као први српски архиепископ и просвјетитељ све нас је много задужио. Знамо кроз шта је све прошао српски народ у протеклих 800 година откако је Српска православна црква добила самосталност, али све невоље које су нас задесиле кроз историју су нас додатно ојачале”, рекао је Глувић.

Ђаци Основне школе “Бранко Ћопић” одржали су приредбу у Центру за културу, а директор ове школе Јасмина Малешевић каже да је ово била прилика да ученици својим учитељима и наставницима, родитељима и другим гостима покажу шта су марљиво припремали за ову прилику током протеклих неколико мјесеци.

Сви просвјетни радници са подручја ове општине вечерас су се окупили у хотелу “Нови национал” гдје су заједнички обиљежили школску славу.

Прослави школске славе присуствовао је и начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је истакао да је лијепо на једном мјесту видјети све просвјетне раднике.

“Ова пракса коју смо увели прије четири године наишла је на одобравање код нашег свештенства, наставника и руководства школа. Сигурно ћемо са овим наставити”, рекао је Томаш.

Вечерашњој слави просвјетних радника присуствовао је и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић.

СРНА, Т.С.