Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, компанија “Ауто Миловановић” као стратешки партнер и Радио телевизија Републике Српске као медијски покровитељ, у периоду од 20. јуна до 31. августа 2018. године проводе превентивну кампању под називом “НИТИ 1 БРЗА ВОЖЊА!”

Циљ провођења превентивне кампање је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, смањењем броја возача који возе непрописном или неприлагођеном брзином.

Кампањом се жели утицати на промјену ставова о важности и значају ограничења брзине и преношење поруке учесницима у саобраћају колико је важно поштовати ограничење брзине кретања.

Реализацијом ове кампање очекује се повећање учесника који поштују ограничење брзине кретања, чиме би дошло до смањења броја настрадалих лица у саобраћајним незгодама и измјене у структури повреда (значајно смањење тежине повреда и мања смртност).

Позивамо све грађане да се прикључе провођењу наведене кампање и на тај начин допринесу повећању нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској.