Organizacioni odbor za obilježavanje Dana opštine utvrdio je program manifestacija koje će biti održane povodom 24. marta. Program će trajati tokom marta mjeseca, a biće održane 22 manifestacije.

U nizu manifestacija prvi je tekvondo turnir zakazan za 9. mart, a neki od događaja biće organizovani po prvi put ove godine.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić kaže da se program dosta razlikuje u odnosu na ranije godine, a jedna od najvećih novina je Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma koji će se održati 22. i 23. marta u sportskoj dvorani “Sloga“.

„Sajam će okupiti oko 150 domaćih i stranih izlagača, a sajamski izlagači i gosti imaće priliku da dobiju više informacija o razvoju prnjavorske privrede, pozitivnim primjerima iz prakse, te stupe u poslovne kontakte“, rekao je Simić.

Predsjednik Simić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora, istakao je da će na inicijativu ljudi koji se u Prnjavoru bave cvjećarstvom biti organizovan i dvodnevni Međunarodni sajam floristike, na kojem će učestvovati izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Republike Srpske. “Različitost u odnosu na ranije godine ogleda se i u velikom broju pozorišnih predstava, a tu su i sportske manifestacije. Osim tekvondo turnira, biće održan i turnir u odbojci, a i 20. Međunarodna ulična trka“, rekao je Simić.

Manifestacije u povodu obilježavanja Dana opštine završavaju se tradicionalnim dječijim maskenbalom i izlaskom nekadašnjih saboraca na Motajicu – Lipe u organizaciji Boračke organizacije opštine Prnjavor.

Predsjednik Tekvondo kluba  “Prnjavor“ Branislav Njegovan kaže da se na 17. “Prnjavor openu“  očekuje učešće oko 300 takmičara iz šest zemalja.

Takmičenje će se odvijati u muškoj i ženskoj konkurenciji, a najzanimljivije borbe u seniorskoj kategoriji predviđene su oko 17.00 časova .

“Očekujemo da će takmičenje proteći u najboljem redu, da ćemo biti dobri domaćini i organizatori kao svih ranijih godina“ , kaže Njegovan.

U Atletskom klubu “Prnjavor“ pripremaju se za  organizaciju 20. Međunarodne ulične trke, koja je predviđena za 29. mart. Predsjednik i trener kluba Željko Petrović je najavio da će ove godine biti najjača takmičarska startna lista. “Dolaze nam dva tima iz Kenije.  Imamo najavljen dolazak Vajklifa Bivota koji je 2016. pobijedio na našoj trci i Samuela Najbeja, pobjednika splitskog polumaratona. Takođe u ženskoj konkurenciji očekujemo takmičarke iz Kenije sa kojima smo već potpisali predugovore“ , najavio je Petrović.

On kaže da će isti dan kada i trka biti održana i promocija knjige o 25 godina postojanja ovog kluba, kao i promocija takmičara koji su prošli kroz ovaj sportski kolektiv.

Svečana sjednica Skupštine opštine Prnjavor  na kojoj će biti dodijeljen određeni broj nagrada i priznanja biće održana 24.marta u Centru za kulturu sa početkom u 18.00 časova.