У  суботу, 27. јула 2019. године у сали  ЈУ Центар за културу Прњавор са почетком у 18.00 часова биће одржан фестивал „У Малој Европи“, у којем ће учествовати културно-умјетничка друштва  и фолклорне групе из општине Прњавор, као и гости из Болеславјеца (Пољска),  културно-умјетнички састав „Мали Болеславјец“. Такође биће уприличена и презентација националних кухиња.

Општина Прњавор с поносом носи име „Мала Европа“. Поред припадника конститутивних народа, у нашем мултиетничком окружењу, ту су и Украјинци, Италијани, Чеси, Пољаци, Црногорци, Роми, Мађари, Македонци, Словенци и други народи који су се доселили на подручје наше општине још у XIX вијеку. Заједнички живот на овим просторима створио је посебан амбијент поштовања и толеранције, који је десетљећима обиљежио Прњавор. Доносећи са собом своје обичаје, језик и културу, националне мањине су обогатиле постојећу етнологију и етнографију.

Сутрадан,  у недјељу, 28. јула 2019. године на Фудбалском стадиону „Синиша Пеулић“ са почетком у 18.00 часова, биће одиграна  пријатељска, међународна утакмица између ФК „Оћице“ Болеславјец и  ФК „ Љубић“ Прњавор.