У оквиру Пројекта општинског еколошког и економског управљања (МЕГ), који финансира Влада Швајцарске, а спроводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП), креирана је мобилна апликација eCitizen. Циљ ове апликације јесте боља комуникација између грађана и локалних власти. У свега пар корака, грађани ће моћи да достављају жалбе и упите на које ће бити одговорено у року од 48 сати. Осим ове функције, мобилна апликација има за циљ обавјештавање грађана у непредвиђеним ситуацијама, као што су прекид услуга и сервисне информације.

ECitizen мобилна апликација је прилагођена за Android и IOS системе и може бити преузета преко Google Play и App Store, или као интернет платформа на адреси www.ecitizen.ba. Овај линк грађани могу пронаћи и на званичној општинској страници, а ускоро ће бити активне и опције за комуникацију грађана са одборницима, опција за јавне расправе, за припрему скупштина и слично. Ове опције ће бити доступне искључиво путем интернет платформе.

Primarna svrha eCitizen mobilne aplikacije jeste omogućavanje jednostavne i transparentne komunikacije građana i lokalne uprave. Aplikacija građanima omogućava slanje žalbe ili upita lokalnoj upravi u svega 5 klikova nakon čega dobiju odgovor uprave u roku od 48 sati. Pored toga, eCitizen mobilna aplikacija ima za cilj i obavještavanje javnosti u nepredviđenim i vanrednim situacijama, poput prekida usluga i servisnih informacija.