Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas sjednicu na kojoj je zaključeno, da su u protekla dva dana registrovana četiri lica zaražena virusom korona, a pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 167 osoba.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, do 16. novembra 2020. godine, na snazi ostaje ograničeno radno vrijeme, od 6.00 do 22.00 časa, ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, te priređivača igara na sreću (kladionice, automat klubovi i slično). U periodu od 22.00 do 6.00 časova, dragstori mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, od danas, vaspitno – obrazovni rad ponovo se odvija u prostorijama osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, kao i sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane da budu odgovorni i poštuju epidemiološke mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Od početka pandemije, na području opštine registrovano je 349 osoba zaraženih virusom korona, dok je 245 lica oporavljeno.