Општински штаб за ванредне ситуације одржао је данас сједницу на којој је закључено, да су у протекла два дана регистрована четири лица заражена вирусом корона, а под здравственим надзором тренутно се налази 167 особа.

У складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, до 16. новембра 2020. године, на снази остаје ограничено радно вријеме, од 6.00 до 22.00 часа, угоститељских објеката за исхрану и пиће, те приређивача игара на срећу (кладионице, аутомат клубови и слично). У периоду од 22.00 до 6.00 часова, драгстори могу радити искључиво путем шалтерске продаје.

Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, од данас, васпитно – образовни рад поново се одвија у просторијама основних и средњих школа у Републици Српској, као и све спортске и друге активности школске дјеце и омладине.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да буду одговорни и поштују епидемиолошке мјере и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске.

Од почетка пандемије, на подручју општине регистрованo je 349 особа заражених вирусом корона, док је 245 лица опорављено.