Општински штаб за ванредне ситуације одржао је данас сједницу на којој је закључено, да су у протекла 24 часа на подручју општине Прњавор регистроване три особе заражене вирусом корона, док се под здравственим надзором тренутно налазе 74 лица.

У складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, до 5. марта 2021. године, на снази остаје ограничено радно вријеме, од 06.00 до 22.00 часа, угоститељских објеката за исхрану и пиће, као и забрана јавних окупљања у групама већим од 50 лица и приватних окупљања у групама већим од 10 лица.

Закључком Републичког штаба обавезују се грађани да у затвореном простору носе заштитну маску и придржавају се заштитне мјере физичког растојања од два метра, а препоручује се ношење заштитне маске на отвореном простору уколико није могуће одржавати физичку дистанцу од два метра.

Такође, закључком Републичког штаба од 1. марта 2021. године дозвољава се организација музике уживо у угоститељским објектима за исхрану и пиће, уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

Од почетка пандемије, на подручју општине регистрованo je 970 особа заражених вирусом корона, 836 лица је опорављено, док је 70 особа преминуло.