Četvrta etapa Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banja Luka” startovala je danas iz Prnjavora. Na startu četvrte etape od Prnjavora do Banja Luke bilo je 25 ekipa sa 153 takmičara iz 30 zemalja.

Nosilac žute majice i vodeći na startu u Prnjavoru bio je Novozelanđanin Aron Gejt, vozač tima „Evropa Rejsing“ iz Irske. Start završne, četvrte etape otvorio je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš koji je ovom prilikom istakao da je ovo jedan od najvećih događaja na teritoriji Republike Srpske. „Za nas u Prnjavoru je čast što smo dobili organizaciju starta posljednje etape. Uvjeren sam, da će ovo na najbolji način prezentovati i Prnjavor i cijelu Republiku Srpsku, zbog čega smo smatrali da trebamo i moramo biti dio događaja ovog ranga“ , rekao je Tomaš. Tomaš je izrazio nadu da će dobra današnja organizacija biti pozivnica Prnjavoru da učestvuje i naredne godine u ovom sportskom događaju. „Za trku vlada veliko interesovanje, mnogi gradovi žele da budu dio toga događaja, i Prnjavor će i dogodine pokušati dobiti domaćinstvo i starta i cilja trke”, istakao je načelnik Tomaš.

Današnjoj trci u Prnjavoru prisustvovao je i direktor trke Vladimir Kuvalja. Kaže da je do sada odrađen dobar posao.„Bicikliste je u svim gradovima kroz koje smo prošli dočekao i pozdravio veliki broj ljudi. Danas imamo lijepo vrijeme, povoljne uslove za vožnju i nadam se da ćemo na isti način biti dočekani i u Banjaluci“ , rekao je Kuvalja. „Četvrta etapa je duga 175 kilometara. Biciklisti voze četiri kruga kroz Prnjavor, potom idu prema Derventi, gdje je prvi prolazni cilj. Sponzorski cilj je u Malom Razboju Ljevčanskom, poslednji prolaz je u Laktašima, a potom karavan dolazi u Banjaluku gdje se vozi šest krugova i završava trka“ , dodao je Kuvalja.

Startu četvrte etape prethodio je zabavni program u kojem su učestvovali prnjavorski najmađi sugrađani u biciklističkim i atletskim trkama za djecu. Djeca su uživala u takmičarskom duhu, a mnogi od njih su se okitili medaljama. Biciklistička trka Beograd-Banjaluka, počela je u četvrtak u Beogradu, a završava se
danas u Banjaluci.

Pokrovitelji ove sportske manifestacije su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Srpske Radovan Višković, a organizaciju su pomogli Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.