Четврта етапа Међународне бициклистичке трке “Београд-Бања Лука” стартовала је данас из Прњавора. На старту четврте етапе од Прњавора до Бања Луке било је 25 екипа са 153 такмичара из 30 земаља.

Носилац жуте мајице и водећи на старту у Прњавору био је Новозеланђанин Арон Гејт, возач тима „Европа Рејсинг“ из Ирске. Старт завршне, четврте етапе отворио је начелник општине Прњавор Дарко Томаш који је овом приликом истакао да је ово један од највећих догађаја на територији Републике Српске. „За нас у Прњавору је част што смо добили организацију старта посљедње етапе. Увјерен сам, да ће ово на најбољи начин презентовати и Прњавор и цијелу Републику Српску, због чега смо сматрали да требамо и морамо бити дио догађаја овог ранга“ , рекао је Томаш. Томаш је изразио наду да ће добра данашња организација бити позивница Прњавору да учествује и наредне године у овом спортском догађају. „За трку влада велико интересовање, многи градови желе да буду дио тога догађаја, и Прњавор ће и догодине покушати добити домаћинство и старта и циља трке”, истакао је начелник Томаш.

Данашњој трци у Прњавору присуствовао је и директор трке Владимир Куваља. Каже да је до сада одрађен добар посао.„Бициклисте је у свим градовима кроз које смо прошли дочекао и поздравио велики број људи. Данас имамо лијепо вријеме, повољне услове за вожњу и надам се да ћемо на исти начин бити дочекани и у Бањалуци“ , рекао је Куваља. „Четврта етапа је дуга 175 километара. Бициклисти возе четири круга кроз Прњавор, потом иду према Дервенти, гдје је први пролазни циљ. Спонзорски циљ је у Малом Разбоју Љевчанском, последњи пролаз је у Лакташима, а потом караван долази у Бањалуку гдје се вози шест кругова и завршава трка“ , додао је Куваља.

Старту четврте етапе претходио је забавни програм у којем су учествовали прњаворски најмађи суграђани у бициклистичким и атлетским тркама за дјецу. Дјеца су уживала у такмичарском духу, а многи од њих су се окитили медаљама. Бициклистичка трка Београд-Бањалука, почела је у четвртак у Београду, а завршава се
данас у Бањалуци.

Покровитељи ове спортске манифестације су предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Српске Радован Вишковић, а организацију су помогли Министарство омладине и спорта Србије, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Представништво Републике Српске у Србији.