Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas sjednicu na kojoj je zaključeno, da je u protekla 24 časa registrovano sedam lica zaraženih virusom korona, a većina novozaraženih je mlađe životne dobi. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 191 osoba.

Jedno lice sa području opštine Prnjavor kod koga je potvrđeno prisustvo virusa korona je preminulo. Opštinski štab za vanredne situacije izjavljuje iskreno saučešće porodici.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, do 30. novembra 2020. godine, na snazi ostaje ograničeno radno vrijeme, od 6.00 do 22.00 časa, ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, kao i zabrana javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica i privatnih okupljanja u grupama većim od 10 lica.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane da budu odgovorni i poštuju epidemiološke mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Od početka pandemije, na području opštine registrovana su 504 lica zaražena virusom korona, 356 osoba je oporavljeno, dok je 19 lica preminulo.