Општински штаб за ванредне ситуације одржао је данас сједницу на којој је закључено, да je у протекла 24 часа регистровано седам лица заражених вирусом корона, а већина новозаражених је млађе животне доби. Под здравственим надзором тренутно се налази 191 особа.

Једно лице са подручју општине Прњавор код кога је потврђено присуство вируса корона је преминуло. Општински штаб за ванредне ситуације изјављује искрено саучешће породици.

У складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, до 30. новембра 2020. године, на снази остаје ограничено радно вријеме, од 6.00 до 22.00 часа, угоститељских објеката за исхрану и пиће, као и забрана јавних окупљања у групама већим од 50 лица и приватних окупљања у групама већим од 10 лица.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да буду одговорни и поштују епидемиолошке мјере и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске.

Од почетка пандемије, на подручју општине регистрована су 504 лица заражена вирусом корона, 356 особа је опорављено, док је 19 лица преминуло.