Уочи предстојећих новогодишњих празник, начелник општине Прњавор, Дарко Томаш и предсједник СО, Жељко Симић, посјетили су данас просторије Дневног центра „Невен“ и њеним члановима уручили новогодишње пакетиће.

„У своје лично име и у име општине Прњавор, за све што будем могао помоћи стојим на располагању овим малишанима и људима који са њима пожртвовано раде“, рекао је Томаш. Будући да су током његовог претходног мандата покренуте активности око формирања овог удружења и обезбјеђивања основних потреба за његов рад, начелник је истакао да ће и овај пут уложити сву снагу и средства да се помоћ настави.

Бошко Бијелонић, социјални радник у удружењу истакао је да се „Невен“ суочава са бројним проблемима. Захваљујући хуманости привредника са наше општине обезбјеђени су оброци за малишане, а оно што је центру тренутно најпотребније јесте физиотерапеут који би свакодневно вјежбао са дјецом. И поред тога, према Бошковим ријечима, „У центру владају позитивна енергија и пјесма, јер ако се нешто ради из љубави сви проблеми нестају“.

Удружење родитеља дјеце са сметњама у физичком и психичком развоју “Невен” има 26 сталних корисника.