U Banji Kulaši kod Prnjavora počeo  je dvodnevni Međunarodni  sajam floristike, tokom kojeg će biti organizovana predavanja o cvijeću  i načinu izrade svadbenih buketa, specijaliste svadbene floristike iz Slovenije  Sabine Šegula.

Na sajmu učestvuju izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Republike Srpske.

Šegula koja se ovom vrstom edukacije bavi već 20 godina kaže da je na jednom od ranijih sajmova upoznala  Danijelu Domuz iz Prnjavora,  što je rezultiralo saradnjom i njenim dolaskom u Banju Kulaši.

“U ova dva dana pokazivaćemo osnovne tehnike za pravljenje buketa za svadbe, a radićemo podloge za  bukete za vjenčanje. Predstavićemo i neke proizvode kompanije  Oazis. Ovo je prilika da cvjećari nešto novo nauče i primjene u budućnosti“, kaže  Šegula.

Ona je pohvalila opštinu Prnjavor što podržava ovakav vid edukacije, jer je i to pokazatelj da se  u  lokalnoj zajednici brine u ljudima koji se bave cvjećarstvom.

Sajam u Banji Kulaši jedna je u nizu manifestacija organizovanih u okviru programa obilježavanja Dana opštine Prnjavor, a biće otvoren  i sutra u vremenu od 9.00 do 17.00 časova.

SRNA, T.S.