Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas telefonsku sjednicu na kojoj je zaključeno, da su u protekla 72 sata, registrovana tri nova slučaja zaraze virusom korona na području opštine. Dva novozaražena lica su muškog pola, starije i mlađe životne dobi i boravila su u kućnoj izolaciji, dok je treća novozaražena osoba, takođe muškog pola, starije životne dobi i hospitalizovana je na Univerzitetsko kliničkom centru BL.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 115 osoba.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, do 3. avgusta 2020. godine radno vrijeme ugostiteljskih objekata za ishranu i piće ostaje ograničeno do 23.00 časa, a na snazi ostaje i zabrana svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica.

Zaključkom Republičkog štaba obavezno je nošenje zaštitnih maski na otvorenom prostoru ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra, a u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane, da i dalje poštuju higijenske mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Od početka pandemije, na području opštine registrovane su 74 osobe zaražene virusom korona, dok je 35 lica oporavljeno.