Општински штаб за ванредне ситуације одржао је данас телефонску сједницу на којој је закључено, да су у протекла 72 сата, регистрована три нова случаја заразе вирусом корона на подручју општине. Два новозаражена лица су мушког пола, старије и млађе животне доби и боравила су у кућној изолацији, док је трећа новозаражена особа, такође мушког пола, старије животне доби и хоспитализована је на Универзитетско клиничком центру БЛ.

Под здравственим надзором тренутно се налази 115 особа.

У складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, до 3. августа 2020. године радно вријеме угоститељских објеката за исхрану и пиће остаје ограничено до 23.00 часа, а на снази остаје и забрана свих јавних окупљања у групама већим од 50 лица.

Закључком Републичког штаба обавезно је ношење заштитних маски на отвореном простору уколико није могуће одржавати физичку дистанцу од два метра, а у складу са упутством Института за јавно здравство Републике Српске.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује на грађане, да и даље поштују хигијенске мјере и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске.

Од почетка пандемије, на подручју општине регистроване су 74 особе заражене вирусом корона, док је 35 лица опорављено.