Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш уручио је данас новчане награде студентима који су остварили право на студентску награду. Награду у износу од по 5.000 КМ добилe су Божана Тошић, Милијана Јањић и Татјана Шестић. Поред новчаних награда, начелник Томаш је данас уручио и ваучере за туристичко путовање у Милано, за свих једанаест студената који су испунили услове и конкурисали за студентску награду у 2019. години.

„Задовољство ми је да већ трећу годину за редом успијешно водимо овај пројекат и ово је најбољи начин да се награде млади људи који постижу изванредне резултате и успјехе“, рекао је начелник Томаш. Он је нагласио да Прњавор и Република Српска са овим младим људима имају успјешну будућност.

„Како су посвећено остваривали праве резултате током школовања, увјерен сам, да ће на исти начин и сутра када се запосле, бити најбољи у свом послу и заузети важне позиције у општини Прњавор и Републици Српској“, рекао је Томаш.

Татјана Шестић, завршила је основне академске студије Мехатронике на Факултету техничких наука у Новом Саду, и овом приликом захвалила се локалној управи и начелнику на пријему и награди.

„Захвална сам на овој награди. Мислим да је она од великог значаја за нас студенте који смо улагали труд, ред и рад у наше досадашње школовање и мислим да је то један одличан пројекат који се остварује у нашој општини те се надам да ће овај пројекат да траје још у будућим годинама“ навела је Мирјана Прерадовић, студентица Академских умјетности у Бања Луци.

Милијана Јањић, апсолвент Филолошког факултета у Бања Луци, захвалила се начелнику Томашу на награди. „Могу само да похвалим и да се захвалим општини и начелнику што организују овакав тип пројеката и што подстичу студенте да се даље трудимо и да постижемо још боље резултате“, рекла је Јањић.

На туристичко путовање у Милано, заједно са Божаном Тошић, Милијаном Јањић, и Татјаном Шестић, ићи ће и Мирјана Прерадовић, Милица Јовљевић, Дејана Васић, Милан Паликућа, Слађана Савковић, Гаврило Милановић, Славен Петковић и Слађана Радивојевић.

Студентске награде се додјељују у текућој години за три студента са подручја општине Прњавор. Право на додјелу студентске награде имају студенти друге и виших година првог циклуса студија на јавним високошколским установама у Босни и Херцеговини и земљама бивше Југославије, који нису обновили ниједну годину током студија и који су према наставном програму положили све испите из претходних година студија. Студенти морају имати просечну оцјену најмање 9,50 и пожељно је да су у току основног и средњег образовања остварили запажене резултате на међународном такмичењу из неког наставног предмета. Студентске награде се додјељују на основу пријаве по јавном позиву, а право на награду, студенти могу остварити само једном у току првог циклуса студија.