Начелник општине Прњавор Дарко Томаш уприличио је данас пријем за побједнике фото конкурса „Прњавор-мој град“   и том приликом Марији Милошевић, Бошку Хргићу, Ивани Радановић и Жељану Ђукић уручио новчане награде.

На фото конкурсу организованом у поводу обиљежавања 24.марта, Дана општине Прњавор, побиједила је  фотографија „Дјевојчица на тргу“ за коју је аутор Марија Милошевић добила новчану награду у износу од 300,00 КМ. Друго мјесто и награду од 200,00 КМ освојила је фотографија Бошка Хргића „Љубић – Milky Way“, а са 100,00 КМ награђена је трећепласирана фотографија Иване Радановић „Поље сунцокрета“. Специјалну награду публике и 100,00 КМ добио је Жељан Ђукић за фотографију „Прњавор ноћу“.

Побједница фото конкурса Марија Милошевић каже да је њен рад настао сасвим случајно и то дан прије затварања фото-конкурса.

“Идеју и тему фотографије сам пронашла у тренутку, током шетње на градском тргу, како би се промовисало само мјесто настанка фотографије, али и младост коју симболизује дјевојчица”, рекла је Милошевићева.

Начелник општине Дарко Томаш изразио је увјерење да ће награђени наставити да се баве фотографијом и тако на најбољи начин презентовати општину у којој живе.

“Први пут смо организовали једно овакво такмичење, награде су биле симболичне, а већ од наредне године приступићемо овоме као веома озбиљном пројекту. Захваљујем се свим овогодишњим учесницима, стручном сараднику за националне мањине општинског Одјељења за локални економски развој и друштвене дјелатности Томиславу Дуртки који је предложио идеју за фото конкур, као  и члановима комисије за избор најбоље фотографије са мотивима Прњавора“, истакао је овом приликом Томаш.

Дуртка, који је био идејни творац фото конкурса и члан жирија,  рекао је да је идеја постојала од раније, али да је реализована у тренутку када су због пандемије корона вируса изостали бројни културно-забавни садржаји обиљежавања Дана општине Прњавор.

 

There are no comments yet.

Komentariši

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).