Представници СРД „Прњавор“ из Прњавора упутили су допис  начелнику општине Прњавор у којем су апеловали на повећан водостај језера Дренова, сматрајући да је на тај начин угрожен екосистем који  тамо егзистира. Тим поводом начелник општине Прњавор Дарко Томаш  и представници општинског Одјељења за пољопривреду, водопривреду и шумарство, обишли су данас језеро Дренова,  како би се на лицу мјеста увјерили у стварно стање и ниво водостаја језера Дренова.

  „Чим смо примили допис, надлежно одјељење одмах је реаговало и од јуче прате стање са водостајем језера Дренова. Чињеница јесте да је водостај повећан,  међутим у данашњем разговору са власником мини хидроелектране, која се овдје налази, они сматрају да повећан водостај не угрожава екосистем. Контактирали смо и представнике ЈУ„Вода Српске“, чија екипа је такође долазила да утврди тренутно стање“, рекао је данас Тома додајући да ће већ следеће седмице бити одржан заједнички састанак на ову тему.

„Оно што тражимо јесте да се већ следеће седмице одржи заједнички састанак  са представницима општинских удружења риболоваца, комуналног предузећа „Водовод“, власником мини хидролекетране, као и са представницима ЈУ „Вода Српске“, који су и најкомпетентнији да дају свој суд о тренутној ситуацији, као и смјернице  на који начин ријешити постојећи проблем. Једни сматрају да тренутни водостај штети екосистему, други да доприноси, али на заједничком састанку струка ће утврдити какво је право стање ствари и проблем мора бити рјешен“, закључио је Томаш.