Начелник општине Прњавор Дарко Томаш разговарао је данас са предсједницима Савјета мјесних заједница о плану инвестиција и  програму одржавања локалне путне мреже.

Циљ састанка, према ријечима Томаша  био је да се, између осталог,  укаже на нови приступ према мјесним заједницама, који подразумијева већи степен одлучивања људи на терену. За одржавање локалне путне мреже, према његовим ријечима, Општина ће обезбједити потребне количине посипног материјала, а Савјети мјесних заједница ће на терену донијети одлуку за које путне правце ће га утрошити.

„Сматрамо да ћемо на тај начин увести бољу контролу утрошка материјала, али и већу заинтересованост људи за директно учешће у одлучивању“ , каже Томаш.

Друга тема састанка била је зимско одржавање путева. По овом питању од  Савјета мјесних заједница затражено је да  доставе имена људи који би, као испомоћ главном извођачу, са својом механизацијом чистили путне правце који раније нису били обухваћени општинском одлуком, док би општина обезбједила средства довољна да се посао уради. „Мислим да ћемо на овај начин постићи веће задовољство и бољи квалитет услуге на самом терену“, додао је Томаш.

Важна тема била је и план инвестиција за следећу годину. Од мјесних заједница  затражено је да  доставе  реалан списак приоритета који неће обухватати само крупне инфрастуктурне проблеме, него и проблеме који су везани за саму Мјесну заједницу.

Томаш је додао да је са предсједницима МЗ Штрбаца и Поточана,  у којима су почели радови на изградњи водосистема договорено, да у наредних десетак дана прикупе податке о заинтересованости грађана на терену,  јер је у плану да се почетком грађевинске сезоне  приступи изради секундарне водоводне мреже .

„У ове двије мјесне заједнице урађени су базени, дио примарне мреже и треба почети са изградњом секундарне мреже уз одређено учешће грађана због чега је потребно спровести анкету прије усвајања буџета“ , појаснио је Томаш.

Начелник  је такође  поздравио одлуку предсједника Савјета мјесних заједница да за свој рад не примају општинску надокнаду, него да обављају волонтерски рад у корист своје мјесне заједнице.

 

There are no comments yet.

Komentariši

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).