У посљедње четири године у изградњу инфраструктуре на подручју општине Прњавор утрошено је 17 милиона КМ, изјавио је Дарко Томаш, начелник Прњавора.

Он је рекао да је знатан дио овог новца уложен у побољшање саобраћајница у граду, кружних токова, пјешачких стаза, проширење моста, потом изградњу Ватрогасног дома. Таква динамика, казао је Томаш, биће настављена и у 2021. години.

– Наш план, утврђен прије осам година, је проширење града према Бабановцима и у зони Вијаке. У том контексту планирана је изградња инфраструктуре, пословне зоне, спортских терена… Ти послови већ су видљиви на терену, а и пројекат важан и видљив – нагласио је Томаш.

Међу скорашњим пројектима који се односе на цијело подручје, у прњаворској општини приоритет у планским документима дали су проширењу водоводне мреже.

– Пројекти водоснабдијевања урађени су за насеља Бабановци, Штрпци, Поточани, Мравице, потом следи Кремна, Чорле, све до Отпочиваљке. То је јасан знак нашег опредјељења да у тим мјестима примарно градимо водовод – изјавио је прњаворски начелник Дарко Томаш, подсјетивши да је у посљедње двије године уложено два милиона КМ за довршетак изградње водовода у градском подручју са извора Повелич.

Извор: Српскаинфо/www.srpskainfo.com