Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је за Срну да је ова локална заједница кандидовала више пројеката за донацију Владе Србије, али да је приоритет санација мокрих чворова у Основној школи „Никола Тесла“ у Прњавору, чија је предрачунска вриједност око 150.000 КМ.

Томаш је подсјетио да је за реконструкцију ове школе прије три године у оквиру пројекта “Енергетска ефикасност у Републици Српској” у сарадњи са Владом Републике Српске  уложено око 700.000 КМ.

„Тада је урађена термичка изолација, фасада, замијењени прозори, врата, радијаторски вентили, као и котао за централно гријање. Остало је још да санирамо мокри чвор“ , прецизирао је Томаш.

Прњаворски начелник каже да је у протеклом периоду једно од главних опредјељења локалне власти било улагање у школску инфраструктуру како би  младим људима били побољшани услови за школовање и образовање.

„Прошле године смо  од Владе Србије добили 50.000 евра за санацију Основне школе ‘Меша Селимовић’ у Насеобини Лишња. На тај износ ми смо још додали више од 68.000 КМ и санирали комплетну школу. Постављена је демит фасада и изолација, промијењена је вањска ПВЦ столарија на објекту, уведено централно гријање те уређен унутрашњи простор школе“ , подсјетио је Томаш.

Он је додао да локална власт у Прњавору  у наредном периоду има у плану и завршетак  централног гријања у Основној школи „Милош Црњански“ у Поточанима.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић недавно је најавио да ће почетком маја, највјероватније у Етно-селу “Станишићи” код Бијељине, бити одржан састанак свих начелника и градоначелника из Српске, те неколико из Федерације БиХ гдје је већинско српско становништво.

Састанку би требало да присуствују и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Српске Жељка Цвијановић, предсједник Србије Александар Вучић, премијер Србије Ана Брнабић и други званичници из Српске и Србије.

Вишковић је рекао да би на састанку требало да буде ријечи о реализацији досадашњих пројеката и даљој сарадњи у реализацији будућих пројеката за које се већ сада праве планови.

СРНА, Т.С.