Начелник општине Прњавор Дарко Томаш уприличио је данас пријем за представнике и чланове прњаворске Драмске сцене СПКД „Просвјета“ , а у поводу Свјетског дана позоришта који се обиљежава 27. марта, уједно и 18. година постојања и рада Драмске сцене, чиме ове године прослављају  пунољетство.

Током 18. година битисања на даскама које живот значе остварили су многобројне завидне успјехе и резултате. Основе позоришне умјетности и глуме упознало је неколико стотина полазника основношколског и средњошколског узраста, носиоци су завидних 74  фестивалске награде из свих области позоришне умјетности: глума, режија, педагошки рад, костимографија, сценографија

„Кроз кратку причу покушали смо данас представити наше позориште. Иза нас је преко 50 позоришних представа, преко 30 фестивала, преко 70 награда. Много пројеката је иза нас, а надамо се и још више оних који су пред нама“, истакла је овом приликом Бранкица Радоњић, умјетнички руководилац Драмске сцене „Просвјета.

Додала је да је током свих претходних година рада, сарадња са локалном управом била на завидном нивоу. „У разговору са начелником општине дефинисали смо видове будуће сарадње што нас посебно радује, јер видимо да имамо свесрдну подршку господина Томаша и локалне управе, што нам даје додатни вјетар у леђа и потврђује да смо на правом путу у смислу промоције наше општине  као града позоришта“, нагласила је Радоњићева.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш честитао је 18. година  успјешног рада свим члановима Драмске сцене „Просвјета, напомињући да можда подршка општине није била на нивоу њихових постигнутих резултата, али да ће се то сигурно исправити у времену које је пред нама.

„Радује ме све што они раде на промоцији културних вриједности.То су добри људи, одлични ученици и увјерен сам будући носиоци друштвеног и културног живота наше локалне заједнице. Овдје сам да им пружим сву подршку за даљи њихов рад, јер на тај начин у најбољем свјетлу представљају Прњавор“, рекао је начелник Томаш.

Томаш је изразио жељу да ови  млади људи што више путују и упознају нове пријатеље из других позоришта у Републици Српској, БиХ, али и шире јер је то мотив и сатисфакција за њихов рад.Посебно је захвалио руководиоцу Драмске сцене  Бранкици Радоњић на  савјесном и преданом раду, и што је многе генерације које су прошле кроз прњаворско позориште учила не само глуми него и васпитању и другим врлинама значајним за формирање правих личности.