Општина Прњавор поздравља одлуку Владе Републике Српске да одобри средства за суфинансирање реконструкције локалног пута Горњи Вијачани – Сабањска ријека, пројекта чија је укупна вриједност 390.000 КМ, рекао је Срни начелник општине Дарко Томаш.

Томаш је нагласио, да је Oпштина Прњавор до сада у модернизацију овог путног правца уложила више од милион КМ.

Он каже да ће након извођења свих потребних радова на овој дионици у знатној мјери бити олакшана саобраћајна комуникација између општина Прњавор и Челинац, прије свега за локално становништво, због чега је пројекат и кандидован за финансијску подршку републичких институција.

“Имајући у виду да је на овом локалном путу дио макадамски, а додатно оптерећење представља одвијање и теретног саобраћаја поздрављамо чињеницу да ће Влада Српске из средстава јавних инвестиција суфинансирати реконструкцију”, рекао је Томаш.

Томаш каже да ће радови на реконструкцији предвиђена три километра пута почети по окончању поступка јавне набавке и избора најповољнијег извођача радова.

Он је истакао да општина Прњавор, осим на овом, од Владе Републике Српске очекује додатну подршку од три милиона КМ за инфраструктурне пројекте.

СРНА, Т.С.