Начелник општине, Дарко Томаш гостовао је јуче у програму Алтернативне телевизије, гдје је говорио о актуелној епидемиолошкој ситуацији, улагањима у локалну заједницу и другим темама.

Томаш је истакао, да је у протекле четири године, у општину Прњавор инвестирано преко 16.5 милиона КМ. “Од овог износа, преко 10 милиона су пројекти финансирани од стране републичких власти, што значи да је сама локална управа у сваком моменту била спремна да аплицира на позиве републичких власти, да има спремне пројекте и да на најбољи начин користи шансе”, рекао је Томаш.

Он је нагласио, да су активности углавном биле усмјерене на рјешавање крупнијих инфраструктурних пројеката, прије свега у граду. “Покушали смо ријешити саобраћајну инфраструктуру, прије свега у граду, као што су пјешачке стазе у самом центру града које користе наши најмлађи суграђани, кружни ток на улазу у град, градске улице које имају највећу фреквентност и друго”, рекао је Томаш.

Томаш је истакао, да је у изградњу два кружна тока уложено преко 1.200.000,00 КМ, у реконструкцију градских улица преко 2.500.000,00 КМ, у локалну путну мрежу око 6.700.000,00 КМ, у школске објекте преко 1.500.000,00 КМ и слично.

У програму Алтернативне телевизије, Томаш је говорио и о активностима које су усмерене према младим људима, студентима, спорту, култури и др.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацију у општини Прњавор, Томаш је рекао, да је посљедњих дана и у  Прњавору, као и у читавој Републици Српској забиљежен пораст броја заражених лица, да је Општински штаб за ванредне ситуације у сталном засједању и да је тренутно најбитније да се поштују донесене епидемиолошке мјере и препоруке.