На ванредној сједници Скупштине општине Прњавор, одржаној 29.06.2021. године, начелник општине, Дарко Томаш говорио је о незаконитостима приликом разрјешења и именовања директора ЈЗУ Дома здравља Прњавор. За мање од мјесец дана, упозорења су се показала као тачна.

„Једно од упозорења било је да је за разрјешење и именовање директора претходно неопходно прибавити сагласност ресорног министарства. Јуче сам дошао у посјед документа гдје је Окружни привредни суд доставио Закључак којим налаже да се доставе неопходне сагласности, иначе ће одбацити захтјев за промјену лица овлашћеног за заступање у судски регистар. Обзиром да Скупштина такву сагласност није ни тражила, нема тог министра и министарства које може издати накнадну сагласност”, рекао је начелник општине Дарко Томаш.

Додао је да је ово показатељ како ради СДС и нова скупштинска већина: незаконито, нетранспарентно и на штету грађана. „Овај пут на штету пацјената и запослених у Дому здравља, али и на штету ДНС-а као својих коалиционих партнера”, изјавио је Томаш.

Такође, он се осврнуо и на чињеницу да је 15.07.2021. године поднио захтјев за одржавање ванредне сједнице Скупштине на тему: Тренутно стање у предузећу АД „Рибњак“ Прњавор и да руководство Скупштине до данашњег дана није ништа одговорило.

“Руководство Скупштине не може одлучивати да ли ће бити ове Скупштине или неће, они само могу да одуговлаче са сазивањем исте као што и чине. То је нама, а и грађанима јасан сигнал да бјеже од те теме, да смо били у праву када смо говорили да је “Рибњак” једна од тема због које је пала већина и да је ово покушај нове већине да заштите интересе својих налогодаваца и оних који су уништили и остала прњаворска предузећа. Ми им то нећемо дозволити” ријечи су Томаша на крају данашње конференције за медије.